
جاده چالوس تهران
شرح
آشنایی با جاده چالوس تهران
چالوس نام آبادی یا بندری در کنار دریای خزر که اسم آن در کتابهای جغرافی و فرهنگهای قدیم ضبط شده و بتدریج رو به ویرانی نهاده اما دوباره آباد شده و فعلاً مرکز بخش «چالوس» است و بر کنار رودخانهای به نام «چالوس» واقع است. جاده چالوس یا جاده کندوان، راهی است با شهرت جهانی و یکی از زیباترین و محبوبترین جادههای ایران که همه ساله میلیونها وسیله نقلیه در این جاده در تمام طول سال در تردد هستند. جاده چالوس یکی از مشهورترین و محبوبترین جادههای ایران است که کرج را به چالوس در استان مازندران متصل میکند. نام رسمی این جاده، 95 است. این جاده به دلیل کمنظیر بودن چشماندازهای طبیعی تبدیل به یکی از پرترددترین مسیرهای تهران به مناطق شمالی شده است.
تاریخ ساخت جاده چالوس تهران
تا اواخر دورهی قاجار، جادهای میان کرج و چالوس وجود نداشت و تنها راه دسترسی به روستاهای این منطقه را یک مسیر خاکی تشکیل میداد. اما ارتباط دهنده شمال و جنوب رشته کوه البرز نبود. این جاده به طور رسمی در سال 1312 مورد بهرهبرداری قرار گرفت. در سال 1340 و با ساخت سد امیركبیر (سد كرج)، به جاذبهها و زیباییهای این جاده افزوده شد و طی زمانی کوتاه، جاده چالوس به یكی از تفریحگاههای مهم گردشگری ایران تبدیل شد.
جاذبه های گردشگری جاده چالوس تهران
سالانه حدود 13 میلیون جهانگرد و گردشگر داخلی از این جاده بازدید میكنند و بخش آسارا با دارا بودن 3 قله بالای 4 هزار متر، پیست اسكی بین المللی دیزین، از مناطق مهم گردشگری ورزشی محسوب میشود. از همان ابتدای مسیر مناظر زیبا و شگفتانگیز این جاده برخلاف جاده هراز خودنمایی میکند و همین مسئله باعث میشود تا ترافیک سنگین مسیر منتهی به چالوس و نوشهر قابلتحمل و لذتبخش باشد. کوههای بلند البرز که همواره پوشید از برف است و شیب ملایم جاده در کناره درههای که مملو از جنگل، چشمنواز است و البته در زمستان توقف در کنار جاده میتواند بسیار خطرناک باشد. چالوس ، جاده ای که از میان صخره ها و در کنار رودخانه می گذرد و همواره در جدال با طبیعت و مقاومت کردن در برابر خواسته های آن است.
جاذبه های جاده چالوس
جاده چالوس یکی از مسیرهای اصلی سفر از تهران به شهرهای شمالی کشور است که با مناظر خیره کننده اش مسافران را مسحور خود می کند به حدی که ساکنان شهرهای تهران و کرج گاهی تصمیم می گردند برای سفر کردن تنها تا قسمتی از جاده بروند و پس از استراحتی کوتاه بازگردند. طول جاده چالوس به طول 168 کیلومتر عرض معمولی راه 8 متر و در بعضی نقاط بین 10 الی 12 متر افزایش می یابد. شیب جاده حداکثر شش درصد بوده و عبور و مرور با وسایل نقلیه آن روزگار کاملا عملی بوده است.
این جاده از اوایل رایج شدن اتومبیل در ایران ساخته شد و گذر آن از میان کوه ها و رسیدن به مناطق خوش آب و هوای غرب مازندران و شرق گیلان باعث شده از محبوبیت بالایی در بین مردم برخوردار شود به نحوی که امروز قسمتی از خاطره جمعی مردم ایران شده است. خاطراتی که برای اکثر ما یاد آور روزهای شاد و مسافرت های به یاد ماندی همراه با اعضای خانواده و عزیزان است. سفرهایی جاده ای در حال گوش دادن به موزیک دلخواه و غذا خوردن در کنار رودخانه که آن قدر جذاب هستند ک حتی ترافیک های چند ساعته هم نمی تواند بسیاری را از این سفر منصرف کند.