
معرفی بازار تجریش تهران
شرح
بازار تجریش تهران
در پایتخت ایران یعنی تهران ، محلههای قدیمی بسیاری وجود دارد. هرکدام از این محلههای قدیمی خاطراتی از گذشته در خود جایدادهاند.با بزرگتر شدن شهر تهران و ازدیاد جمعیت، بیشتر این محلههای قدیمی برای مردم شهر آشناتر شدهاند. در این مقاله قصد داریم به یکی از محلههای قدیمی شهر تهران سفری داشته باشیم که در قلب خود بازاری تاریخی را جای داده است. تجریش یکی از محلههای قدیمی شهر تهران هست. بازار تجریش تهران در این منطقه قرار دارد. بازار شلوغ و سرزنده ای که با آن همه رنگ و بو سرحالمان میکند و خاطرات قدیم را برایمان زنده میکند. بازار تجریش یکی از دیدنیترین نقاط تهران است که با توجه به نزدیکی به دربند و کاخهای سعدآباد و نیاوران و قرار گرفتن در جوار حرم امامزاده صالح (ع) همه روزه میزبان تعداد زیادی از گردشگرهای داخلی و خارجی است.
این بازار یکی از قدیمیترین بازارهای تهران در منطقه شمیرانات است. در زمان قدیم تجریش یکی از مناطق ییلاقی شهر تهران بوده که عشایر آن زمان در فصلهای بهار و تابستان به این منطقه کوچ میکردند. طبق گفتههای کاسبهای قدیمی این بازار قدمتی 150 ساله دارد.میوه فروشی، چلنگری، قصابی، قهوه خانه، عطاری و بقالی بیشتر حرفه کسبه آن زمان بازارچه تهران بود. بازار تاریخی تجریش تهران تا 700 متر برآورد شده است. این بازارچه 150 ساله حدوداً بیش از 400 باب مغازه با متراژهای بین 12 تا 40 متری در آن وجود دارد. بیشتر کسبههای بازارچه خرده فروش هستند. این حجرهها باحال و هوای قدیمی هر گردشگری را به خود جذب میکنند. کاشی کاریهای سر درب مغازهها که نشاندهنده نام مغازهها هستند جلوه خاصی را به بازار بخشیده است.
ویژگی های بازار تجریش
بازار تجریش از یک سمت به تکیه تجریش و امامزاده صالح (ع) و از سمت دیگر به میدان قدس میرسد. در این بازار میتوانید همه چیز را با کیفیتی مناسب پیدا کنید. بازار تجریش که بازار تاریخی شمیران محسوب می شود همچنان بافت قدیمی خود را حفظ کرده به طوری که در برخی از قسمت ها حجرهها همان حجره ها و حاجی ها همان حاجی های قدیمی یا پسرانشان هستند.
این بازار که در واقع خلاصه ای از بازار بزرگ تهران است، به صورت سرپوشیده دو محله سرپل و تجریش را به هم وصل میکند. در این بازار که به تازگی نیز بازسازی شده می توانید از شیرمرغ تا جان آدمیزاد را بیابید، اگر هم تنوانستید پاساژهای نو ظهوری چون میری، البرز، قائم و بعثت که درهایشان به این بازار ختم می شود به کمک شما خواهند آمد. به مانند بعضی از جاذبههای تاریخی یا موزهها نمیتوان ساعت خاصی را برای بازار تجریش تعیین کرد.
اما در ساعتهای ابتدایی روز این بازار به نسبت خلوت است و هر چه به وسط روز نزدیکتر میشویم مغازههای بیشتری باز میشود. البته نانواییها در ساعت ابتدایی روز کار و فعالیت خود را آغاز میکنند. همچنین اگر میخواهید میوه و سبزی تازهتری تهیه کنید بهتر است ساعتهای ابتدایی روز به این محل مراجعه کنید. اگر اندک زمانی در بازار تجریش تهران قدم بزنیم حتماچند توریست خارجی هم خواهیم دید. بازار گردی هم لذت خرید دارد هم لذت تماشا. علیالخصوص برای توریستهای خارجی که از ایران دیدن میکنند.با گردش در بازارهای قدیمی ایران هم میتوانند با بناهای قدیمی و تاریخی ایران آشنا شوند، هم با فرهنگ و تمدن ایرانی و هم اقدام به خرید سوغاتی میکنند. تا یادگاری از کشور عزیزمان به همراه داشته باشند.