
آستارا | Astara
شرح
آستارا | Astara
آستارا که در شمالیترین نقطه ایران در استان گیلان و در مرز جمهوری آذربایجان قرار گرفته، شهری مرزی، بندری و یکی از قطبهای اقتصادی، توریستی داخلی و بینالمللی، در ساحل غربی دریای مازندران است. این شهر بزرگ که توسط رود آستارا چای به دو نیم تقسیم شده، نیمی از آن در ایران و نیم دیگرش در آنسوی رود و در کشور آذربایجان قرار گرفته است. این شهر بندری زیبا از نظر جغرافیایی نیز در میانه منطقه تالش واقع شده است. با ایلیا گشت همراه شوید تا این شهر مرزی جالب را بیشتر بشناسیم.
معرفی شهر آستارا
آستارا یا نام جالب آهستهرو، منطقه ویژه اقتصادیای است که مهمترین پل ارتباطی راهبردی میان ایران و جمهوری آذربایجان محسوب میشود. نام آن که ترکیبی از واژه "آستهرو" به زبان تالشی است وجه تسمیه جالبی دارد. گفته میشود که چون کاروانیان وقتی به این منطقه مردابی و ساحلی میرسیدند مجبور حرکت آهستهتر میشدهاند، آنرا آهسته رو نامیده که با گذشت زمان به آستارا تبدیل شده است. متاسفانه این شهر زیبا در سال 1828 میلادی به موجب عهدنامه ترکمنچای تقسیم شده و قسمت شمالی آن به روسیه واگذار گردید.
اقتصاد
این بندر دارای بیشترین سهم ارزشی صادرات چمدانی کشور و دومین منبع درآمد گمرکی استان گیلان است. سومین مرز فعال کشور در زمینهٔ صادرات و واردات، یکی از قدیمیترین گمرکات کشور با بیش از ۲۰۰ سال سابقه، رتبهٔ نخست صادرات و بزرگترین گمرک زمینی، از امنترین و پرترددترین مرزهای زمینی کشور محسوب میشود. همچنین بهعنوان دروازه ورودی منطقه قفقاز و دروازه طلایی ایران برای ورود به اروپا شناخته میشود.
جغرافیا
این بندر که بین رشته کوههای تالش و دریای خزر قرار گرفته، از شمال به آستارای جمهوری آذربایجان و از جنوب به شهرستان تالش متصل میشود. قرار گیری این شهر بر سر یک سه راهی مهم که جنوب آن به بندر انزلی و رشت، شمال آن به آستارای جمهوری آذربایجان و باکو، و راه غربی که از گردنه حیران میگذرد نهایتا به اردبیل و تبریز ختم میشود باعث بهوجود آمدن موقعیت استراتژیک ویژهای برای آن شده است.
آب و هوا
اقلیم این منطقه که تحت تاثیر ارتفاع آن از سطح دریا و نزدیکی به گردنه حیران و ارتفاعات البرز کوهستانی با آب و هوایی معتدل و مرطوب شده، نسبت به سایر مناطق پست و جلگهای استان گیلان اندکی خنکتر میباشد.