
اورنگ آباد | Aurangabad
شرح
اورنگ آباد | Aurangabad
اورنگ آباد ، Aurangabad، یکی از شهرهای ایالت ماهاراشترا کشور هند است که در فاصله حدود 400 کیلومتری شمال شرقی بمبئی قرار دارد،. این شهر در فلات دکن دامنهٔ کوههای آجانتا در شمال در جنوب، کنار رودخانه قوم واقع است و در ۲۷۶ کیلومتری شمال شرقی کلانشهر بمبئی، ۲۳۵ کیلومتری پونه و ۱۱۴ کیلومتری از احمدنگر قرار گرفتهاست. اورنگآباد در منطقهای قرار گرفتهاست که باران در آنجا بیشتر در فصل تابستان میبارد. میزان باران سالانه آن بین ۲۵۰ تا ۷۵۰ میلیمتر متغیر است.
فرهنگ و مردم اورنگ آباد
ساکنان ایالت مهارشترا که اورنگآباد جزو آن است، از اختلاط نژادهای بومى و مهاجران تشکیل شده، و زبان آنها شاخهای از زبان هند و اروپایى موسوم به «مراتى» است که 90درصد مردم غرب و مرکز هند به آن تکلم مىکنند. این زبان بسیار تحت تاثیر زبان فارسی بوده است و با خط دوناگری نوشته مىشود. سایر زبانهای رایج در این منطقه، شامل زبان های گجراتى، هندی، سندی، اردو و جز آنهاست. مسلمانان این شهر بیشتر اردو زبان هستند و به خط فارسى و عربى مىنویسند.
دانشمندان و فضلای بسیاری از اورنگآباد برخاستند، یا در آنجا به کسب علم و دانش پرداختند و امروزه نیز این شهر یکى از مراکز مهم ادبیات دکنى به شمار مىرود، چنانکه انجمن مولوی عبدالحق به مدت 25 سال در اورنگآباد فعالیت داشته است.
وجه تسمیه
«اورنگ» واژهای فارسی است و به معنی سریر یا تخت پادشاهی است.نام این شهر از اورنگزیب (ح: ۱۶۵۸ - ۱۷۰۷ م) که لقب ششمین پادشاه امپراتوری گورکانی هند بود گرفته شدهاست. این شهر در دوران حکومت وی رونق بسیار یافت، تا حدی که جمعیت آن به بیش از 200 هزار نفر رسید و تبدیل به یک مرکز مهم فرهنگى - تجاری شد. بعدها به دستور اورنگ زیب، دیوارهای بلند و مستحکم دور شهر نیز کشیده شد.
تاریخ بنای این شهر به سدة 11ق/17م بازمىگردد: پس از حملة مغول بههند، ملک عنبر، وزیر دولت نظام شاهى که دوبار در 1010 و 1012ق/1601 و 1603م نیروی مغول را شکست داده بود. در 1019ق/1610م شهر «کهرکى» را ساخت و در 1021ق/ 1612م پایتخت را به آنجا منتقل کرد.
اقتصاد
این شهر یکی از سریعترین شهرهای در حال توسعه هند و دنیاست. صنایع نساجی، گردشگری و بانکداری از منابع مهم اقتصادی این شهر هستند.
زمینهای اورنگآباد، به رغم کمى باران، برای کاشت پنبه، ارزن، بزرک، گندم و نیشکر مناسب است. تولید ابریشم و محصولات ابریشمى، به ویژه شال، زری، تور و دیبا در این شهر رونق دارد. تولیدات صنعتى به محصولات نخى و روغنهای نباتى محدود است، اما صنایع دستى و ساخت نقره و طلاجات رواج دارد.
گردشگری در اورنگ آباد
اورنگ آباد از مراکز مهم جهانگردی هند است. وجود معابد و آثار باستانى، هر ساله جمعیت کثیری را برای دیدن و اجرای مراسم مذهبى، به این شهر جذب مىکند. مزار همسر اورنگ زیب که به تقلید از تاج محل از مرمر سفید در اواخر قرن 17 میلادی ساخته شده، از مهم ترین و بهترین آثار هنری دورة مغول در این شهر به شمار مىرود. خرابة قصر اورنگ زیب و مزار وی در مقبرة شیخ برهانالدین و مزار ملک عنبر و آصف جاه، مؤسس دولت حیدرآباد و مسجد بنا شده توسط ملک عنبر، از آثار اسلامى باقى مانده در اورنگ آباد است.
از دیگر جاذبه های این شهر، غارهای آجنتا و الورا است که در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیدهاند و از نقاط دیدنی باستانی و پیش از اسلام هند بهشمار میروند.
ساختمان پارلمان، کاخ مسکونی رئیس جمهور و ساختمان مسجد جامان از نقاط دیندی این شهر هستند. در این شهر می توان از بهترین موزه ها، گالری های هنری و مراکز فرهنگی بازدید کرد.با تور هند می توانید از بسیاری از این جاذبه ها دیدن کنید.
قلعه دولت آباد
قلعه ای کامل و دارای بناها ، تاسیسات و تجهیزات متعدد مانند مسجد، برجک، باغچه، سازه مرکزی، حمام عمومی و محل اقامت پادشاه است.
این قلعه دارای ۶ یا بقولی ۷ جداره یا دیوار ضخیم دور تا دور بوده که ۲ تا از این پوسته ها تخریب شدند. در واقع یک شهر کوچک دارای لایه بندی نظیر چیزی که در مورد هگمتانه یا سایر شهر-قلعه ها ست. هر لایه با لایه داخلیش چند صد متر فاصله داره. قسمت مرکزی قلعه یا دارالحکومه در بالای تپه ای ساخته شده و دور تادورش خندق عیض ۶-۷ متریه.برای وارد شدن به بنا باید مشعل ببری. این بنا دارای ۳۰۰ پله داخلی است که با آنها می توانید از بنای استوانه ای شکل بالا بروید و تمام منطقه را ببینید.
مسیر برای رسیدن به مرکز قلعه بسیار پیچ در پیچ است. عملا هر تازه واردی لا به لای درختها، راهها و بناهای متعدد مثل حمام و معبد و آب انبار ها و استخرها گم میشود.